zonnepanelen MONTEREN

Montage van zonnepanelen

De meeste zonnepanelen die wij monteren worden op hellende/schuine daken en platte daken geplaatst.
Als de zonnepanelen eenmaal geplaatst zijn wordt alles nog een laatste keer deskundig en uitgebreid getest, waarna het volledige systeem opgestart kan worden en de productie van uw groene stroom begint.

Zonnepanelen monteren op hellende/ schuine daken

Als u ervoor kiest om uw zonnepanelen te monteren op een hellend dak, gebeurd dit door middel van dakhaken die bevestigd worden aan de daklatten, achter de dakpannen.

Door de dakpannen tijdelijk te verwijderen worden de daklatten zichtbaar waaraan de dakhaken, zonder te schroeven bevestigd worden. Er zijn haken die wel op het dak geschroefd worden, deze worden dan op de dakspanten geschroefd en komt net als de klik haak ook onder de pan uit. Als de dakhaken geplaatst zijn worden alle dakpannen weer netjes teruggelegd.
Hierna wordt het aluminium frame geplaatst. Dit frame waar de zonnepanelen uiteindelijk op gemonteerd worden zweeft iets boven de dakpannen om zo voldoende ventilatie mogelijk te maken, waardoor uw zonnepanelen het meeste rendement zullen opleveren.

Zonnepanelen monteren op platte daken

Op platte daken worden de zonnepanelen direct op het dak gezet en het frame wordt verzwaard met stoeptegels, omdat schroeven in een platdak niet mogelijk is tenzij dit golfplaten of sandwichpanelen zijn, dan is het gebruik van schroeven wel een goede optie. Het frame wordt op een hellingshoek van 30 en 45 graden gemonteerd om het hoogste rendement te garanderen. Iedere afwijking in de hellingshoek levert al een vermindering van opbrengst op.

Als de frames goed gepositioneerd en onder de juiste hellingshoek geplaatst zijn worden de zonnepanelen bevestigd.

GRATIS ADVIES OP MAAT OVER MONTEREN VAN ZONNEPANELEN

Medhurst Solar systems adviseert u gratis en geheel vrijblijvend over de aankoop en het monteren van zonnepanelen voor uw huis, schuur, bedrijf of gebouw.
Vraag hier gratis en geheel vrijblijvend advies aan over het plaatsen van zonnepanelen voor uw dak, wij helpen u graag!

Bel ons op 015 2024999 of vul het contactformulier in.

Geheel vrijblijvend u zit nergens aan vast!