Zonnepanelen

Zonnepanelen plaatsen

Zonne-energie installaties produceren altijd elektriciteit. Ook als het bewolkt, mistig of vroeg in de morgen of laat in de avond is. Weliswaar is het rendement dan een stuk lager maar ook dan leveren zonnepanelen elektriciteit op.

Plaatsing van de zonnepanelen

Om de hoogste opbrengst van uw zonnepanelen te garanderen zullen de zonnepanelen naar het zuiden gericht moeten worden. Als de zonnepanelen bijvoorbeeld naar het zuidwesten of zuidoosten plaatst worden levert dit al een opbrengstverlies van 5 % op.
Naast de montageplaats van de zonnepanelen is het ook van essentieel belang om de zonnepanelen op een hellingshoek van 30 en 45 graden te monteren om het hoogste rendement te garanderen. Iedere afwijking in de hellingshoek levert al een vermindering van opbrengst op.

Goede ventilatie van de zonnepanelen

Een goede ventilatie van uw zonnepanelen is zeer belangrijk, daarom is het niet raadzaam om zonnepanelen te dicht op het dak te monteren. Zonnepanelen moeten hun warmte kwijt. Hoe hoger de temperatuur van de zonnepanelen is, hoe lager het rendement zal zijn.

Monteren op en schaduwvrije plaats

Ook moeten de zonnepanelen op een schaduwvrije plaats gemonteerd worden, zodat bijvoorbeeld gebouwen en bomen er niet voor kunnen zorgen dat de opbrengst enorm verminderd wordt. Staan er wel bomen in de buurt dan is het belangrijk om te bekijken hoe snel de bomen zullen groeien, zodat de zonnepanelen niet na een aantal jaren opnieuw gemonteerd hoeven te worden.

Kunnen wij u helpen?

Al met al genoeg redenen om niet zelf te proberen de meest efficiënte plaats te bepalen, want iedere minimale afwijking kan al enorme gevolgen hebben op het rendement van uw zonnepanelen.

Medhurst Solar systems heeft al jaren alle kennis in huis om dit hele proces van het monteren van zonnepanelen op een perfecte manier voor u uit te voeren.
Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op zodat wij samen met u kunnen bekijken wat voor u de beste plek is voor het plaatsen van uw zonnepanelen.
Op deze manier bent u altijd verzekerd dat uw zonnepanelen het beste rendement opleveren en hoeft u zelf geen levensgevaarlijke toeren uit te halen om uw zonnepanelen te plaatsen.

Bel ons op 015 2024999 of vul het contactformulier in.

Geheel vrijblijvend u zit nergens aan vast!